Com arribar-hi

planòl

Fins a l’època actual, la Cerdanya ha tingut serioses dificultats pel que fa a les seves comunicacions a causa de les muntanyes que l’envolten.

Avui en dia, però, la tecnologia ha permès que les infrastructures viàries de comunicacions siguin les correctes perquè la gent de la comarca i els seus visitants puguin entrar-hi i sortir-ne amb una relativa facilitat.

 

Des de Barcelona:

Per l’eix del Llobregat ( C-1411) i a través del túnel del Cadí. Passant per Terrassa, Manresa i Berga, podem ser a Puigcerdà en poc més d’una hora i mitja.
Una altra via de comunicació des de Barcelona és la N-152 (Barcelona-Puigcerda), que passa per Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses fins que arriba a Puigcerdà. Tot i que l’itinerari és mes llarg, els paisatges que podrem veure per la Collada compensen l’esforç addicional.

Des de Girona:

Per la comarcal C-150, passant per Olot, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses.

 

Des de Lleida:

Per la comarcal C-1313 de Lleida a Adrall passant per Artesa i Ponts, i per la N-260 d’Adrall a Puigcerdà per la Seu d’Urgell i Martinet (en aquest opció, a la Seu d’Urgell, tenim la desviació per arribar a Andorra).

 

Des de Perpinyà:

Per la N-116 passant per Prada de Conflent i Montlluís.

 

Des d’Andorra:

Pel port d’Envalira al coll de Pimorent fins a arribar a la Guingueta i Puigcerdà.