Com arribar-hi

Fins a l’època actual, la Cerdanya ha tingut serioses dificultats pel que fa a les seves comunicacions a causa de les muntanyes que l’envolten.

Avui en dia, però, la tecnologia ha permès que les infraestructures viàries de comunicacions siguin les correctes perquè la gent de la comarca i els seus visitants puguin entrar-hi i sortir-ne amb una relativa facilitat.

 • Des de Barcelona

  Per l’Eix del Llobregat (C-1411) i a través del túnel del Cadí. Passant per Terrassa, Manresa i Berga, podem ser a Puigcerdà en poc més d’una hora i mitja.

  Una altra via de comunicació des de Barcelona és l’N-152 (Barcelona-Puigcerdà), que passa per Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses fins que arriba a Puigcerdà. Tot i que l’itinerari és més llarg, els paisatges que podrem veure per la Collada compensen l’esforç addicional.

 • Des de Girona

  Per la comarcal C-150, passant per Olot, Ripoll, Ribes de Freser i la collada de Toses.

 • Des de Lleida

  Per la comarcal C-1313 de Lleida a Adrall passant per Artesa i Ponts, i per l’N-260 d’Adrall a Puigcerdà per la Seu d’Urgell i Martinet (en aquesta opció, a la Seu d’Urgell, tenim la desviació per arribar a Andorra).

 • Des de Perpinyà

  Per l’N-116 passant per Prada de Conflent i Montlluís.

 • Des d'Andorra

  Pel port d’Envalira al coll de Pimorent fins a arribar a la Guingueta i Puigcerdà.